3 грудня 2014 р.

Обласна конференція «Голос дитини»

3 грудня 2014 року в Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка відбулася обласна конференція «Голос дитини». Учасниками конференції стали громадсько-активні школярі з усієї області та більше 50-ти учнів із загальноосвітніх навчальних закладів Тернопільського району. Захід, що проходив під гаслом «Нове покоління за майбутнє держави», було приурочено до проведення в області у 2014 році Всеукраїнського тижня права. Організаторами роботи конференції виступили Тернопільська обласна державна адміністрація, департамент освіти і науки ОДА, Тернопільський НПУ, Тернопільський ОКІППО та громадська організація «Голос дитини».
Із вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації  Л.О. Бицюра. Ті з учасників зібрання, які досягнули найбільших успіхів у справі захисту прав людини, громадській та волонтерській діяльності, учнівському самоврядуванні, були відзначені почесними грамотами та нагороджені цінними подарунками.
Велике зацікавлення та оплески викликала тематична концертна програма підготовлена Тернопільською ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 та Тернопільським ОКІППО. Діти із задоволенням взяли участь у правознавчих конкурсах та іграх. Для них також було організовано цікаву екскурсію Тернопільським національним педагогічним університетом.
У рамках конференції відбувся обласний науково-методичний семінар на тему «Формування правосвідомості та правової культури громадян». Його учасники – представники місцевих органів виконавчої влади, районних відділів освіти, науковці, юристи, методисти та педагоги обговорили актуальні питання правової освіти населення, проблеми формування правової свідомості та правової культури не лише підростаючого покоління, а й усіх, без винятків, громадян України. Представники Тернопільського району Люлька Уляна Михайлівна – заступник голови районної державної адміністрації, Цаль Василь Зіновійович – начальник відділу освіти та методист з історії РМК Кльоц Василь Ігорович взяли активну участь у роботі науково-методичного семінару з проблем формування правосвідомості та правової культури громадян.

Відкрив семінар директор департаменту освіти та науки Тернопільської ОДА Л.Л. Крупа. У своєму виступі він зробив наголос на тій великій ролі, яку відіграє правова освіта, особливо в наш, непростий для України, час,  у формуванні правосвідомості та правової культури громадян.
Начальник відділу виховної роботи, доцент Тернопільського НПУ В.Л. Брославський привернув увагу усіх, хто займається правоосвітньою діяльністю, до ширшого використання можливостей новітніх інформаційних технологій як чинника формування правової культури громадян. Він, зокрема, представив присутнім роботу освітнього порталу «Академія».
Методист Тернопільського ОКІППО І.Я. Букавин закликав учасників науково-методичного семінару і надалі продовжувати та розвивати розпочату співпрацю з питання формування правосвідомості та правової культури громадян. Наприкінці роботи зібрання було підбито підсумки роботи семінару та вироблено відповідні рекомендації.